Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní schůze a bábovková soutěž

U příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a také 10. výročí založení Moravskoslezského klubu celníků, připravila Rada Moravskoslezského klubu celníků slavnostní setkání v pátek 30. listopadu 2018 ve Školicím středisku celní správy v Dolní Lomné.

Spojit významné výročí našeho státu i s prvním kulatým našeho klubu bylo na místě. Když oslavy, tak poněkud v pozměněné podobě než jsme byli zvyklí na konci kalendářního roku v Dolní Lomné. Ujal se velmi dobrý nápad udělat v rámci bilancování oněch deseti let činnosti klubu i něco soutěžního. Vyhlásili totiž soutěž o nejlepší bábovku. Než se dostaneme k samotné ochutnávce, nutno připomenout, co tomu předcházelo. Tak především pozvání členů na slavnostní schůzi. Ti, kteří přijeli, mohli z úst předsedy Petra Vlčka slyšet připomenutí běhu klubových událostí při vzpomínce na okamžik, kdy právě v Dolní Lomné začaly první krůčky činnosti Moravskoslezského klubu celníků. Ještě, že byl předseda stručný, i tak mu čtení našich akcí za ty roky zabralo několik minut. Na závěr svého proslovu nezapomněl poděkovat členům za jejich aktivní přístup a účast na klubových akcích. Byla zde opět možnost prokázat vděčnost v podobě knihy těm, co se aktivně podíleli v minulých letech podle svých schopností a obdarování na činnosti klubu. Věcnou cenu obdržela přítomná Jiřina Kempná, dalším dvěma, konkrétně Jiřímu Babišovi a Jardovi Šrámkovi, budou knihy předány postupem času. Kdo nestačil sledovat předsedu ve výčtu aktivit, měl pak možnosti vše si přečíst nebo prohlédnout v kronice klubu a fotoalbumech. Po oficiální části následoval jako vždy výborný oběd a po něm přišla na řadu už zmíněná soutěž o nejlepší bábovku. Do nominace přispělo deset uchazečů a než se k ochutnávce dostala porota ve složení Jan Dostál, Vlastimil Panáček a Petr Vlček, mohli si všichni prohlédnout vystavené bábovkové exponáty na stole. Jak je i z fotek zřejmé, sešly se pěkně upečené kousky a pro porotu nastal nelehký úkol vybrat jen jednu z deseti připravených. Úderem jedné hodiny odpolední už měla porota vybráno. Předseda napínal soutěžící tím, že sděloval čísla přidělená bábovkám, která nevyhrála. Nakonec zůstalo číslo 93 a to byl bábovkový skvost Kristiny Foltýnové. Máme tak první „bábovkovou vítězku“ a určitě se bude v takové začínající tradici pokračovat. Pochopitelně ihned po vyhlášení a předání ceny vítězce nastal prostor k ochutnávce nejen vítězné bábovky. Mimochodem, všechny snesly ty nejlepší chuťové parametry. Ještě štěstí, že se nikomu neměřila spotřeba cukru za toto páteční odpoledne, to by se ani doktoři nemohli divit. Slavnostní schůzí byla zakončena letošní aktivita klubu a při loučení už zaznívala přání k blížícím se Vánocům a také k Novému roku.

Tak to je i ode mne pro tento rok vše, prožívejte nejen čas předvánoční v klidu a pohodě, ale radujte se z každého dne, který nám všem bude dán i v příštím roce.  KaMoš