Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slabší účast na Filipce

Už to je poznat, že všem léta přibývají. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč se nás letos tak  málo sešlo na Filipce a pak na Hluchové. Počasí se samo nabízelo, abychom se opět po roce sešli. Žel, mnozí scházeli. Samozřejmě jsme si zavzpomínali na to, jak nás bylo tolik, že jsme se málem nevešli, ale nyní již nastaly časy, kdy by rádi někteří přišli, ale nemoc jim to již neumožňuje. Tak se držte přátelé  a bojujte jak se dá!

Přiblížím jen krátce, jak jsme se měli. Jako pokaždé si někteří vyšlápli z Hluchové na Filipku po svých, jiní dorazili s koňmi pod kapotou. V chatě se podávala hrachová polévka a pak byli k pošušňáníčku vynikající koláče. S tvarohem, mákem nebo se švestkami, bylo z čeho vybírat. Holky díky!  Slovo si samozřejmě vzal náš milovaný předseda, který na závěr své řeči k nám předal další pamětní plakety u příležitosti Státního svátku. Ty budou snad viset doma u A.Pukové, F.Trzaskalíka a M.Gavlase. Popolední sešup na oblíbenou pochoutku na Kolibiska vzali každý po svém. Po cestě nás pěších byla příležitost najít nějaké houby, které se konečně v naších lesích nabízely sběračům. A někteří z nás nešli domů s prázdnou.

A co říci na závěr? Poseděli jsme venku při oblíbeném jelítku, krkovičce se zelím a chlebem, prohlédli si doplněnou kroniku i fotky z akcí v tomto roce a pak pomalu opouštěli Nýdek. Bylo fajn, ale bez vás některých, co jste s námi chodívali v minulých letech, přece jenom trošku smutněji. A tak, pokud bude mít více sil, lepší zdraví, za rok na beskydských kopcích ahoj!  KaMoš