Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.ročník v bowlingu

Bowlingový turnaj – Třinec 2016

Sport, který není závislý na počasí a získává si stále větší oblibu u všech generací byl motivačním prvkem Rady MsKc k tomu, aby se uspořádal 1.ročník bowlingového turnaje. Ten se uskutečnil v sobotu 22.10.2016 v krásné herně OD Hypernova v Třinci. V prvním ročníku se sešlo u bowlingových drah celkem 6 pozvaných čtyřčlenných družstev bez rozdílu pohlaví: PST CLC, CÚ „A“, CÚ „B“, MsKC „A“, MsKC „B“ a MsKC „C“, které svedly mezi  sebou dvoukolovou bitvu o příčky nejvyšší. Nutno podotknout, že se hrálo podle soutěžních pravidel a tak se udělovaly bodové handicapy ženám a mužům starším 65 let. Nakonec na pódiu v hlavní soutěži družstev se umístila jednotlivá družstva takto:

Pořadí

Družstvo

Počet bodů

Složení družstva

1.

Celní úřad „A“

963

Hájek, Csepcsar, Juroszek, Pastuszek

2.

MsKC „A“

909

Sieder, Prymus, Vlček M., Chlebek

3.

MsKC „C“

850

Panáček, Trzaskalik, Bednář, Vlček P.

4.-5.

PST CLC Ostrava

803

Škapa, Haman, Grabková, Janúchová

4.-5.

Celní úřad „B“

803

Žák, Juras, Kwaczek, Potyš

6.

MsKC „B“

626

Michníková, Baroňová, Prymusová, Panáčková

 

Mnohem vyrovnanější byla soutěž jednotlivců, kde zvítězil o pouhé 2 body Zdislav Csepcsar před Miroslavem Siederem,  na třetím místě se umístil Miroslav Prymus.

1.Z.Csepcsar 279 bodů, 2. M.Sieder 277 bodů  3. M.Prymus 249 bodů

Třetí pohár do své sbírky si přidal za maximální bodový zisk kola  Z.Csepcsar, který ve druhém kole získal 160 bodů, čímž vytvořil základní bodový rekord turnaje.

Na závěr turnaje předseda klubu celníků dekoroval vítěze, předal poháry a poděkoval především hlavnímu sponzorovi turnaje - společnosti PST CLC Ostrava, a.s. za sponzorský příspěvek a všem hráčům a hráčkám i pořadatelům za účast na 1. ročníku bowlingového turnaje. Dokonce už všechny pozval na druhé pokračování, které se uskuteční za rok, 21.října 2017.