Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tenis v Třinci se hrál za úmorného vedra

Už 29.ročník Mistrovství celní správy skončil v Třinci. V druhé polovině června se pravidelně sjíždějí do hutnického města  vyznavači  tenisového umění. „ Letos se turnaj odehrál za mimořádného vedra, které za celou dobu konání mistrovství v hutnickém městě nepamatuji“, sdělil médiím jediný pamětník všech ročníků Karel Moškoř.

Moravskoslezský klub celníků (MsKC) je již nedílnou součástí tohoto turnaje a zajišťuje organizačně i finančně aktivity spojené přímo se soutěží.

 

Zvláštní kategorií celého šampionátu totiž tvoří nejstarší kolegové, kteří již nejsou řadovými pracovníky celní správy. Pod záštitou Moravskoslezského klubu celníků a obětavých sponzorů hrají o Putovní pohár MsKC ve dvouhře. V tomto ročníku byla poněkud slabší účast těch nejstarších. Jednak se už na některých projevuje věk a nemoci s tím spojené, jiní se nemohli z různých příčin dostavit. Letos zaslouženě získal pohár I.Zlatník z Těrlicka, který ve finále téměř po dvou hodinách zdolal 6:2,7:6 člena našeho klubu Karla Moškoře. O vyrovnanosti v singlu svědčí i to, že v dosavadní krátké historii této soutěže, nikdo svůj titul neobhájil. Čtyřhry hrají tito zkušení harcovníci tak, že si své parťáky vylosují. V tomto ročníku získali titul bez porážky K.Moškoř (MsKC) společně s F.Šupem z Domažlic, druzí byli Čepický (Ústí n.L.), Palovský (Ostrava) a třetí Zlatník se zlínským  Křeménkem. Turnaj poctil svou návštěvou při zahájení Pavel Novotný za nejvyšší vedení CS,  město Třinec  zastupovala i při závěrečném předávání cen starostka Věra Palkovská. Ta předávala ceny společně s Mariánem Blažkem, jedním ze sponzorů tenisového mistrovství.