Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Třinci se uskutečnil další, již 26.ročník celní správy v tenisu. Moravskoslezský klub celníků se podruhé zapojil do organizačních příprav a ve spolupráci s organizátory, Celním ředitelstvím Ostrava se významně podílel na celé sportovní akci. Náš klub věnoval dokonce ceny pro nově vzniklou kategorii. Pozvání na tenis do Třince dostali totiž i bývalí celníci a důchodci. Nakonec tuto příležitost využilo šest hráčů. Z Domažlic přijeli F. Šup a J. Šimek, z Brna V. Bajer, z Ostravy P.Palovský a náš klub reprezentoval K.Moškoř z Frýdku-Místku.
V soutěži čtyřher se nečekaným vítězem stal pár J.Šimek a  J.Berta, druzí skončili K.Moškoř s V. Bajerem a až třetí nejvíce favorizovaná dvojice F.Šup, P.Palovský.
V soutěži jednotlivců se hrálo „O putovní pohár Moravskoslezského klubu celníků“. Bojovalo se systémem každý s každým a o celkovém vítězi a držiteli putovního poháru nakonec rozhodl jeden jediný gam. Tři hráči měli totiž po jedné porážce a tak tím nejšťastnějším byl František Šup, za ním skončil Vladimír Bajer a třetí místo získal člen MsKC Karel Moškoř. Ten může mluvit o smůle, když jako jediný porazil vítěze, ale nečekaně klopýtl s Bajerem a to bylo rozhodující.
I když počasí moc tenisu nepřálo, nejstarší účastníci si zahráli snad nejvíce. Využili možnosti haly, kde se moc mladým nechtělo a tak měli v nohou pořádnou porci utkání mezi sebou navzájem. Zvláštní pozornosti neušel ani nejstarší hráč turnaje Ján Berta, který v necelých sedmdesáti letech zle proháněl mladší kolegy.